Otevři oči

Autor:Jan Žák
ISBN:978-80-7666-021-2
Vazba:V8a
Náklad:300
Formát:160×230 mm
Barva:obálka
Počet stran:150
DPC:180,– Kč
Rok vydání:2021

nebo, pokud nemáte nastaveného poštovního klienta a tlačítko vám nefunguje, zadat adresu ručně:

zakovi.st(z)seznam.cz


Tato desátá knížka Jana Žáka je výborem z jeho bohaté literární tvorby, která se vyznačuje stručností a věcností. Jeho verše se poněkud vymykají básnickým zvyklostem, jsou spíše poetickým vyprávěním než pouhou hrou se slovy, kterou nabízí novodobá poezie.

Čtivost je zaručena rytmikou a důsledným rýmováním veršů, které nenásilným způsobem čtenáři přibližují děj, o který v básničkách není nouze: 

… Už teď se tu dějí věci, které dříve nebyly,
když jsme ve svém domově bezpečně se cítili.
Kostel se prý zbourá, mešita se postaví,
až se nový imám do vesnice dostaví…


* * * * * * *
Bibliografie
*
Rekonstrukce chalupy
2014, Nakladatelství Grada, Praha
*
Život na lyžích
2015, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Recepty pro život
2016, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Vynálezy
2017, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Rýmy a glosy
2018, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Kontrasty
2019, pouze elektronicky
*
Skoro jako Casanova
2019, pouze elektronicky
*
Reflexe a realita
2020, pouze elektronicky
*
Otevři oči
2021, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Chcete vydat knihu? Přijďte se poradit!