Vynálezy

Autor:Olga Ajvazová
ISBN:978-80-88088-43-1
Vazba:V8a
Náklad:500 ks
Formát:148×210 mm
Barva:obálka
Počet stran:196
DPC:220,– Kč
Rok vydání:2016


Když si skřítci v zoo začnou vypravovat, co zažili  na dovolené v Africe, nestačíte se divit.

Opravdu se najde zvíře rychlejší než gepard? Malé surikaty navštěvují školu? Sloni mají svou lékárnu? Táta pštros neumí počítat? Starému Lukambovi se zjevil tajuplný Bílý přízrak? Gorily jsou strašliví rabiáti?

Do 35 lehce pohádkových příběhů je vloženo  mnoho faktů o životě známých i méně známých afrických zvířat. Motivují čtenáře k zájmu o přírodu a její ochranu.

Doprovází je 40 krásných barevných fotografií africké fauny.


Víte, že některé druhy rakoviny jsou přenosné prostřednictvím virů? Nebo že v Čechách můžete na jednu rozhlednu vyjet autem? Varoval vás někdo, že při pití přímo z plechovky se můžete nakazit smrtelnou leptospirózou?

Podrobnosti se dozvíte ve čtvrté knížce Jana Žáka, který ukazuje, že člověk může za svůj život vytvořit něco pro celou společnost, a přitom zároveň přinést radost a uspokojení i sobě.

Jednou z možností jsou malé vynálezy, které postrčí vývoj kupředu alespoň o kousek. Vynález nemusí být zrovna světoborný, stačí malý nápad, který potěší.

Tato kníha osloví technicky založené jedince, kteří mají chuť něco vytvořit, a inspiruje vás, jak vést své děti od malička k přemýšlení a k tvůrčímu přístupu k problémům. Již dávno známé pohádky na dobrou noc doplní originálním vyprávěním o zatím nikde nepublikovaných „vynálezech“ malého klučiny.


openbook

Ukázky z knihy: 


logo-KL-symbol

Doporučení od Jana Žáka:

Můj šestý smysl mi vnukl nápad zadat vydání knížky „Život na lyžích“ nakladatelství KLIKA. Udělal jsem dobře: Způsob financování je oproti jiným nakladatelstvím výrazně levnější, spolupráce s panem Noskem je výborná a zajištění distribuce je pro normálního smrtelníka velkou pomocí. Pokud budu mít dost síly napsat ještě další knížku, obrátím se určitě na nakladatelství KLIKA a budu se těšit na velice solidní přístup pana Noska ke spolupráci.

Uložit


* * * * * * *
Bibliografie
*
Rekonstrukce chalupy
2014, Nakladatelství Grada, Praha
*
Život na lyžích
2015, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Recepty pro život
2016, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Vynálezy
2017, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Rýmy a glosy
2018, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Kontrasty
2019, pouze elektronicky
*
Skoro jako Casanova
2019, pouze elektronicky
*
Reflexe a realita
2020, pouze elektronicky
*
Otevři oči
2021, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha
*
Tandem
2022, Nakladatelství Jiří Nosek – KLIKA, Praha

Uložit

Uložit

Tagy:
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Chcete vydat knihu? Přijďte se poradit!